Rouhea marjapiiras

Ruisleseet ja tumma muscovadosokeri antavat mehevää makua marjapiirakalle, johon voit käyttää tuoreita tai pakastemarjoja mielesi mukaan.

uunipellillinen (noin 25 palaa)

PT40M

45 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisrouhetta (tai leseitä tai kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai hedelmämehua
3/4 dl rypsiöljyä
n. 1 l tuoreita tai pakastemarjoja
Lisäksi
2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
kardemummaa

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi maito tai hedelmämehu ja rypsiöljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina siihen tasaisesti. Ripottele pinnalle marjat. Paista 225 asteessa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.

Tarjoa lisäksi vaahdotettua kermaa, jonka maustat sokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella kardemummaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?