Ribs

Herkullinen marinadi ja BBQ-kastike sopivat ribsien lisäksi hyvin myös porsaankyljysten ja kaslerin maustamiseen.

12 tuntia + 2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Marinadi

½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl öljyä
1 ½–2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä silputtuna TAI

2 tl kuivattua rosmariinia
2 valkosipulin kynttä murskattuna

1–1 ½ kg porsaankylkeä
BBQ-kastike

1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 iso sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 valkosipuli ”solo” kuorittuna ja pilkottuna
½ dl soijakastiketta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 rkl sinappia
1 rkl punaista chilirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl (savu)suolaa
1 kanelitanko
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl cayennenpippuria

Ohjeet

Sekoita marinadi ja valuta se porsaankyljen päälle. Siirrä peitetty astia jääkaappiin. Anna maustua parista tunnista seuraavaan päivään. Kääntele kylkipalaa muutamia kertoja maustumisen aikana.

Ota liha huoneenlämpöön tunniksi ennen kypsentämistä. Paista uunissa 175 asteessa 60–90 minuuttia. Kypsennysaika riippuu kylkipalan paksuudesta. Voit peittää paistovuoan alumiinifoliolla.

Mittaa BBQ-kastikkeen aineet kattilaan. Pane kansi päälle ja keitä hiljaa poristen 30–40 minuuttia. Poista kanelitanko ja pikasekoita kastike sileäksi. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä kastike jääkaapissa.

Grillaa esikypsennetty kylkipala kokonaisena tai paloiteltuna ja sivele BBQ-kastiketta pintaan grillauksen aikana.

Vinkki!
Marinadi ja BBQ-kastike sopivat hyvin myös porsaankyljysten sekä -kaslerin maustamiseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?