Ainekset
Marinadi
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl öljyä
1 ½–2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä silputtuna TAI
2 tl kuivattua rosmariinia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1–1 ½ kg porsaankylkeä
BBQ-kastike
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 iso sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 valkosipuli ”solo” kuorittuna ja pilkottuna
½ dl soijakastiketta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 rkl sinappia
1 rkl punaista chilirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl (savu)suolaa
1 kanelitanko
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl cayennenpippuria
Ohjeet
Sekoita marinadi ja valuta se porsaankyljen päälle. Siirrä peitetty astia jääkaappiin. Anna maustua parista tunnista seuraavaan päivään. Kääntele kylkipalaa muutamia kertoja maustumisen aikana.
Ota liha huoneenlämpöön tunniksi ennen kypsentämistä. Paista uunissa 175 asteessa 60–90 minuuttia. Kypsennysaika riippuu kylkipalan paksuudesta. Voit peittää paistovuoan alumiinifoliolla.
Mittaa BBQ-kastikkeen aineet kattilaan. Pane kansi päälle ja keitä hiljaa poristen 30–40 minuuttia. Poista kanelitanko ja pikasekoita kastike sileäksi. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä kastike jääkaapissa.
Grillaa esikypsennetty kylkipala kokonaisena tai paloiteltuna ja sivele BBQ-kastiketta pintaan grillauksen aikana.
Vinkki!
Marinadi ja BBQ-kastike sopivat hyvin myös porsaankyljysten sekä -kaslerin maustamiseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.