Rapea Jalotofu Muscovado-glaseerauksella

Nauti herkullista parsaa Muscovadosokerilla glaseeratun ja rapeaksi paistetun tofun kera.

2-3:lle

30 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Glaseerauskastike
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1,5 rkl sitruunamehua
½ tl dijoninsinappia
½ tl maissitärkkelystä
Lisäksi
3–4 rkl öljyä paistamiseen
nippu parsaa
6 kpl retiisiä
2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
½ dl ruohosipulia silputtuna
riisiä

Ohjeet

Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon alla hetken.

Kaada kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.

Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese retiisit ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3–5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikkeesta (säästä loput annoksen viimeistelyyn) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla.

Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta. Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofun ja riisin päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.