Raparperisima

1 vrk + n. 7 vrk
Hyödynnä puutarhan raparperisato ja tee herkullista simaa kesän juhliin.
Raparperisima
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • 4 litraa vettä
  • 12 dl raparperia viipaleina
  • 500 g Dansukker Fariinisokeria
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/5 tl hiivaa

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 min. Kaada siivilöity raparperimehu sokerin päälle. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Lisää hiiva haaleaan liemeen. Jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää 1 tl sokeria ja sulje pullot. Säilytä viileässä. Sima on valmista noin viikon kuluttua.

Reseptin on laatinut

Dansukker