Raparperipiiras vaniljakreemillä

noin 8 annosta 2,5 tuntia
Maukkaassa piirakassa on täytteenä raparperihyytelöä ja vaniljakreemi.
Raparperipiiras vaniljakreemillä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 1/2 dl vehnäjauhoa
    • 100 g voita tai margariinia
    • 3 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 1 munankeltuainen

    Raparperihyytelö

    • 700 g raparperia 2 cm:n paloina
    • 2 dl vettä
    • 3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Vaniljakreemi

    • 6 munankeltuaista
    • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 dl kermaa
    • 2 rkl perunajauhoja

    Koristeluun

    • paahdettuja mantelilastuja

    Sekoita vehnäjauhot, margariini, tomusokeri ja keltuainen keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

    Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Pane raparperit ja vesi teräskattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kun raparperiseos alkaa hyytyä, kaada se piirakkapohjan päälle.

    Vatkaa täytteen ainekset, vaniljasokeria lukuun ottamatta, kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte raparperien päälle.

    Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita. Säilytä raparperipiirakkaa kylmässä tarjoiluun saakka.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker