Raparperipiiras vaniljakreemillä

Maukkaassa piirakassa on täytteenä raparperihyytelöä ja vaniljakreemiä.

noin 8 annosta

PT1H

2,5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoa
100 g voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
Raparperihyytelö
700 g raparperia 2 cm:n paloina
2 dl vettä
3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaniljakreemi
6 munankeltuaista
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
Koristeluun
paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot, margariini, tomusokeri ja keltuainen keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pane raparperit ja vesi teräskattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kun raparperiseos alkaa hyytyä, kaada se piirakkapohjan päälle.

Vatkaa täytteen ainekset, vaniljasokeria lukuun ottamatta, kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte raparperien päälle.

Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita. Säilytä raparperipiirakkaa kylmässä tarjoiluun saakka.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?