Ainekset
Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoa
100 g voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
Raparperihyytelö
700 g raparperia 2 cm:n paloina
2 dl vettä
3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaniljakreemi
6 munankeltuaista
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
Koristeluun
paahdettuja mantelilastuja
Ohjeet
Sekoita vehnäjauhot, margariini, tomusokeri ja keltuainen keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Pane raparperit ja vesi teräskattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kun raparperiseos alkaa hyytyä, kaada se piirakkapohjan päälle.
Vatkaa täytteen ainekset, vaniljasokeria lukuun ottamatta, kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte raparperien päälle.
Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita. Säilytä raparperipiirakkaa kylmässä tarjoiluun saakka.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.