Raparperipiirakka

45 minuuttia
Helppo raparperi- tai marjapiirakka, jonka pohjataikinaan kannattaa kokeilla eri sokerilaatuja.
Raparperipiirakka
Arvioi: (257 kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/4 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 5-6 dl pieniä raparperipaloja (tai marjoja)

Pinnalle

  • 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 muna

Vatkaa munia ja sokeria vain hetki. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 24–26 cm). Ripottele päälle raparperipalat. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker