Ainekset
Pohjataikina
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl sitruunamehua
½ dl kylmää vettä
Täyte
½ dl vettä
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
300 g kuutioitua raparperia
1 sitruunan mehu
4 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
3 kananmunan keltuaista
1 rkl voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.
2. Mittaa vesi, sokeri, raparperipalat, sitruunamehu ja maissijauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Kiehauta, lisää voi ja jäähdytä.
3. Anna taikinan pehmetä huoneenlämpöiseksi ja kauli se 25-senttistä piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi. Painele taikinalevy vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista panta reunoilta ja kaada täyte vuokaan.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.