Raparperipai sitruunatortun tapaan

Raparperipiiraassa on muropohjalla sitruunainen raparperikiisselitäyte.

20 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohjataikina
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl sitruunamehua
½ dl kylmää vettä

Täyte
½ dl vettä
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
300 g kuutioitua raparperia
1 sitruunan mehu
4 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
3 kananmunan keltuaista
1 rkl voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.

2. Mittaa vesi, sokeri, raparperipalat, sitruunamehu ja maissijauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Kiehauta, lisää voi ja jäähdytä.

3. Anna taikinan pehmetä huoneenlämpöiseksi ja kauli se 25-senttistä piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi. Painele taikinalevy vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista panta reunoilta ja kaada täyte vuokaan.

4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.