Raparperichutney mesiangervolla - Dansukker

Raparperichutney

noin 7 dl 20 minuuttia
Villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva loihti Luomuhillosokerista raparperichutneyn, joka maustetaan mesiangervolla (tai rakuunalla).
Raparperichutney
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 500 g raparperia
  • 250 g Dansukker Luomuhillosokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 vihreä chili
  • kourallinen tuoretta mesiangervoa (tai rakuunaa)
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
  • 1 tl savupaprikajauhetta

1. Pese/huuhtele raparperi, chili ja yrtti huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Pilko raparperi, kuutioi sipuli, viipaloi chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtti.
3. Pane raparperi, luomuhillosokeri ja vesi kattilaan, kiehuta 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
4. Lisää chili ja sipuli. Kiehuta miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää yrttisilppu.
5. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ainekset joukkoon. Jaa kuuma chutney kiehautettuihin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen käärittynä. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa esim. grillatun kesäkurpitsan, broilerin tai muiden grilliherkkujen kanssa.

Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

 

Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd


;