Ainekset
500 g raparperia
250 g Dansukker Luomuhillosokeria
½ dl vettä
1 keltasipuli
1 vihreä chili
kourallinen tuoretta mesiangervoa
(tai rakuunaa)
½ dl valkoviinietikkaa
1 rkl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
1 tl savupaprikajauhetta
Ohjeet
1. Pese/huuhtele raparperi, chili ja yrtti huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Pilko raparperi, kuutioi sipuli, viipaloi chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtti.
3. Pane raparperi, luomuhillosokeri ja vesi kattilaan, kiehuta 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
4. Lisää chili ja sipuli. Kiehuta miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää yrttisilppu.
5. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ainekset joukkoon. Jaa kuuma chutney kiehautettuihin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen käärittynä. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa esim. grillatun kesäkurpitsan, broilerin tai muiden grilliherkkujen kanssa.
Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.
Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.