Raparperichutney

Villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva loihti Luomuhillosokerista raparperichutneyn, joka maustetaan mesiangervolla (tai rakuunalla).

noin 7 dl

20 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

500 g raparperia
250 g Dansukker Luomuhillosokeria
½ dl vettä
1 keltasipuli
1 vihreä chili
kourallinen tuoretta mesiangervoa
(tai rakuunaa)
½ dl valkoviinietikkaa
1 rkl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
1 tl savupaprikajauhetta

Ohjeet

1. Pese/huuhtele raparperi, chili ja yrtti huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Pilko raparperi, kuutioi sipuli, viipaloi chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtti.
3. Pane raparperi, luomuhillosokeri ja vesi kattilaan, kiehuta 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
4. Lisää chili ja sipuli. Kiehuta miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää yrttisilppu.
5. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ainekset joukkoon. Jaa kuuma chutney kiehautettuihin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen käärittynä. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa esim. grillatun kesäkurpitsan, broilerin tai muiden grilliherkkujen kanssa.

Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

 

Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?