Raparperi-mascarponejäätelö

noin 6 annosta 12 tuntia
Kirpeä raparperi ja pehmeä mascarponejuusto yhdistyvät herkulliseksi jäätelöksi.
Raparperi-mascarponejäätelö
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 5 dl raparperia
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/4–1/2 tl kanelia
  • 1/2 dl vettä
  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä siirapin kanssa. Lisää kaneli ja vesi. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä seos.

Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri sekä jäähtynyt raparperiseos. Tarkista maku ja makeuta tarvittaessa lisää.

Laita seos pakastimeen ja suojaa kelmulla. Jäätelö on valmis seuraavana päivänä. Pyöritä jäätelöstä palloja ja tarjoa seuraksi vaaleaa siirappia.

Reseptin on laatinut

Dansukker