Raparperi-marenkipiirakka

6–8 pientä tai yksi iso piirakka 45 minuuttia
Hurmaava marengilla hunnutettu piiras kätkee sisäänsä mehevän raparperitäytteen.
Raparperi-marenkipiirakka
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 250 g voita
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl vettä
    • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Raparperitäyte

    • 400 g raparperia
    • ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl vettä

    Marenki

    • 3 munanvalkuaista
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria

    Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuihin pikkuvuokiin tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

    Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa: pienet piiraat saattavat kypsyä isoa nopeammin.

    Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes pehmenevät hieman. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

    Valmista marenki.

    Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.

    Lusikoi marenki piirakan pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomioi, että tämä vie vain hetken.

    Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker