Raparperi-mantelikakku

1 tunti 15 minuuttia
Mantelinen kakkutaikina ja raparperikompotti ovat herkullinen yhdistelmä.
Raparperi-mantelikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Mantelikakkutaikina

    • 180 g mantelirouhetta tai -jauhoa
    • 180 g Dansukker Taloussokeria
    • 180 g pehmeää voita
    • 1 kokonainen kananmuna + 1 keltuainen
    • 180 g erikoisvehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia

    Raparperikompotti

    • 1 litra paloiteltuja raparperinpaloja
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 rkl vettä
    • 2 rkl sitruunamehua

    Tee ensin kompotti. Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottaa hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon. Sekoita varovasti puulusikalla, kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

    Raparperia ei tarvitse kuoria, jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta. Pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

    Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen. Mausta kardemummalla. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

    Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

    Tarjoa kermavaahdon kera.