Raparperi-mantelikakku

Mantelinen kakkutaikina ja raparperikompotti ovat herkullinen yhdistelmä rapeapintaisen raparperi-mantelikakun muodossa.

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mantelikakkutaikina

180 g mantelirouhetta ja/tai -jauhoa
180 g Dansukker Taloussokeria
180 g pehmeää voita
1 kokonainen kananmuna + 1 keltuainen
180 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia
Raparperikompotti

1 litra raparperinpaloja
1 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

Tee ensin kompotti. Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottaa hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon. Sekoita varovasti puulusikalla, kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria, jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta. Pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen. Mausta kardemummalla. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?