Raparperi-mantelikakku

Mantelinen kakkutaikina ja raparperikompotti ovat herkullinen yhdistelmä rapeapintaisen raparperi-mantelikakun muodossa.

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mantelikakkutaikina

180 g mantelirouhetta ja/tai -jauhoa
180 g Dansukker Taloussokeria
180 g pehmeää voita
1 kokonainen kananmuna + 1 keltuainen
180 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia
Raparperikompotti

1 litra raparperinpaloja
1 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

Tee ensin kompotti. Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottaa hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon. Sekoita varovasti puulusikalla, kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria, jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta. Pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen. Mausta kardemummalla. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.