Raparperi-mantelikakku

Mantelinen kakkutaikina ja raparperikompotti ovat herkullinen yhdistelmä rapeapintaisen raparperi-mantelikakun muodossa.

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mantelikakkutaikina

180 g mantelirouhetta ja/tai -jauhoa
180 g Dansukker Taloussokeria
180 g pehmeää voita
1 kokonainen kananmuna + 1 keltuainen
180 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia
Raparperikompotti

1 litra raparperinpaloja
1 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

Tee ensin kompotti. Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottaa hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon. Sekoita varovasti puulusikalla, kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria, jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta. Pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen. Mausta kardemummalla. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!