Raikkaan kirpeä limettipiiras

Piirakan kirpeän limettikiisselitäytteen päällä on makea marenki. Maista ja ihastu!

8–10 annosta

2 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Taikina
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g leivontamargariinia
1 pieni kananmuna
2–3 rkl kylmää vettä
Kiisseli
3 luomulimettiä
2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.

2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.

3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.

4. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista alumiinifolio.

5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

6. Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia.

7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.

8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.

10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Limettipiiraan voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.