Raikkaan kirpeä limettipiiras

Piirakan kirpeän limettikiisselitäytteen päällä on makea marenki. Maista ja ihastu!

8–10 annosta

2 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g leivontamargariinia
1 pieni kananmuna
2–3 rkl kylmää vettä
Kiisseli
3 luomulimettiä
2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.

2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.

3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.

4. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista alumiinifolio.

5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

6. Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia.

7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.

8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.

10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Limettipiiraan voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.