Raikkaan kirpeä limettipiiras

Piirakan kirpeän limettikiisselitäytteen päällä on makea marenki. Maista ja ihastu!

8–10 annosta

2 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g leivontamargariinia
1 pieni kananmuna
2–3 rkl kylmää vettä
Kiisseli
3 luomulimettiä
2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.

2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.

3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.

4. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista alumiinifolio.

5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

6. Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia.

7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.

8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.

10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Limettipiiraan voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.