Raikkaan kirpeä limettipiiras

Piirakan kirpeän limettikiisselitäytteen päällä on makea marenki. Maista ja ihastu!

8–10 annosta

2 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Taikina
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g leivontamargariinia
1 pieni kananmuna
2–3 rkl kylmää vettä
Kiisseli
3 luomulimettiä
2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.

2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.

3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.

4. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista alumiinifolio.

5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

6. Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia.

7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.

8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.

10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Limettipiiraan voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!