Raikas marjakiisseli

4 annosta 15 minuuttia
Perinteinen marjakiisseli maistuu haaleana tai kylmänä. Nyt herukat ja karviaiset pakasteesta kiisseliksi!
Raikas marjakiisseli
Arvioi: (45kpl)

Ainekset

  • 4½ dl vettä
  • 1–2 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
  • ½ l marjoja maun mukaan
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puhdistetut marjat joukkoon ja keitä varovasti 2–5 minuuttia marjalajista riippuen. (Kovakuoriset marjat, kuten herukat ja karviaiset vaativat pidemmän keittoajan kuin pehmeäkuoriset marjat, kuten mansikat ja vadelmat). Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, niin kiisseli ei kuorretu. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmänä maidon tai kermavaahdon kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker