Ainekset
2 litraa vettä
1 prk ananasmurskaa
200 g tuoretta ananasta paloina
125 g Dansukker Taloussokeria
125 g Dansukker Fariinisokeria
1 puolikkaan sitruunan mehu
1 nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)
Ohjeet
Mittaa sokerit, ananasmurska, tuore ananas paloina ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
Purista puolikkaan sitruunan mehu isoon kulhoon. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.
Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.
Vinkki!
Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Korkkeja kannattaa ilmata, ettei pullot räjähdä tai pullistu.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?