Raikas ananassima

Mitä ananaksesta voi tehdä – no vaikkapa ihanaa simaa! Annin raikas ananassima sisältää sekä ananasmurskaa että tuoretta ananasta. Koristele lasit ananaspaloilla.

2 litraa valmista simaa

PT1H

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 litraa vettä

1 prk ananasmurskaa

200 g tuoretta ananasta paloina

125 g Dansukker Taloussokeria

125 g Dansukker Fariinisokeria

1 puolikkaan sitruunan mehu

1 nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Mittaa sokerit, ananasmurska, tuore ananas paloina ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu isoon kulhoon. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.

Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.

Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.

Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki!
Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Korkkeja kannattaa ilmata, ettei pullot räjähdä tai pullistu.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.