Raikas ananassima - Dansukker

Raikas ananassima

2 litraa valmista simaa 1 vrk + n. 6 vrk
Mitä ananaksesta voi tehdä – no vaikkapa ihanaa simaa! Annin raikas ananassima sisältää sekä ananasmurskaa että tuoretta ananasta. Koristele lasit ananaspaloilla.
Raikas ananassima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 200 g tuoretta ananasta paloina
  • 125 g Dansukker Taloussokeria
  • 125 g Dansukker Fariinisokeria
  • 1 puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)

Mittaa sokerit, ananasmurska, tuore ananas paloina ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu isoon kulhoon. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.

Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.

Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.

Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki!
Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Korkkeja kannattaa ilmata, ettei pullot räjähdä tai pullistu.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa


;