Raikas ananassima

Mitä ananaksesta voi tehdä – no vaikkapa ihanaa simaa! Annin raikas ananassima sisältää sekä ananasmurskaa että tuoretta ananasta. Koristele lasit ananaspaloilla.

2 litraa valmista simaa

PT1H

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 litraa vettä

1 prk ananasmurskaa

200 g tuoretta ananasta paloina

125 g Dansukker Taloussokeria

125 g Dansukker Fariinisokeria

1 puolikkaan sitruunan mehu

1 nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Mittaa sokerit, ananasmurska, tuore ananas paloina ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu isoon kulhoon. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.

Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.

Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.

Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki!
Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Korkkeja kannattaa ilmata, ettei pullot räjähdä tai pullistu.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!