Raikas ananas-minttusima

Raikas ananas-minttusima on maistuva juoma, joka sopii vappuun ja moneen muuhunkin juhlaan tunnelmaa kohottamaan. Koristele lasit näyttävästi tuoreella ananaksella ja trendikäs juhlajuoma on valmiina tarjoiluun.

noin 2 litraa

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (19 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

125 g Dansukker Taloussokeria
125 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 prk ananasmurskaa
200 g tuoretta ananasta paloina
3–4 oksaa piparminttua tai vahvaa minttua
2 litraa vettä
1/2 sitruunan mehu
pieni herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Mittaa sokerit, ananakset, mintunoksat ja 1 l vettä kattilaan. Kiehauta ja sekoittele niin, että sokeri liukenee.

Pane sitruunamehu isoon, kuumaa kestävään astiaan. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja sekoita joukkoon toinen litra vettä kylmänä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva. Sekoita, peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä käytä liian tiukkaa korkkia tai ilmaa pulloja välillä.

Alkuperäinen ananassima-ohje: yhteistyössä Annin Uunissa ja Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?