Ainekset
125 g Dansukker Taloussokeria
125 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 prk ananasmurskaa
200 g tuoretta ananasta paloina
3–4 oksaa piparminttua tai vahvaa minttua
2 litraa vettä
1/2 sitruunan mehu
pieni herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Mittaa sokerit, ananakset, mintunoksat ja 1 l vettä kattilaan. Kiehauta ja sekoittele niin, että sokeri liukenee.
Pane sitruunamehu isoon, kuumaa kestävään astiaan. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja sekoita joukkoon toinen litra vettä kylmänä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva. Sekoita, peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.
Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä käytä liian tiukkaa korkkia tai ilmaa pulloja välillä.
Alkuperäinen ananassima-ohje: yhteistyössä Annin Uunissa ja Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!