Raikas ananas-minttusima – Dansukker

Raikas ananas-minttusima

noin 2 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Raikas ananas-minttusima on maistuva juoma, joka sopii vappuun ja moneen muuhunkin juhlaan tunnelmaa kohottamaan. Koristele lasit näyttävästi tuoreella ananaksella ja trendikäs juhlajuoma on valmiina tarjoiluun.
Raikas ananas-minttusima
Arvioi: (53kpl)

Ainekset

  • 125 g Dansukker Taloussokeria
  • 125 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 200 g tuoretta ananasta paloina
  • 3–4 oksaa piparminttua tai vahvaa minttua
  • 2 litraa vettä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • pieni herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen

  • rusinoita
  • Dansukker Taloussokeria

Mittaa sokerit, ananakset, mintunoksat ja 1 l vettä kattilaan. Kiehauta ja sekoittele niin, että sokeri liukenee.

Pane sitruunamehu isoon, kuumaa kestävään astiaan. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja sekoita joukkoon toinen litra vettä kylmänä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva. Sekoita, peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä käytä liian tiukkaa korkkia tai ilmaa pulloja välillä.

Alkuperäinen ananassima-ohje: yhteistyössä Annin Uunissa ja Dansukker


;