Raikas ananas-minttusima

Raikas ananas-minttusima on maistuva juoma, joka sopii vappuun ja moneen muuhunkin juhlaan tunnelmaa kohottamaan. Koristele lasit näyttävästi tuoreella ananaksella ja trendikäs juhlajuoma on valmiina tarjoiluun.

noin 2 litraa

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (12 kpl)

Ainekset

125 g Dansukker Taloussokeria
125 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 prk ananasmurskaa
200 g tuoretta ananasta paloina
3–4 oksaa piparminttua tai vahvaa minttua
2 litraa vettä
1/2 sitruunan mehu
pieni herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Mittaa sokerit, ananakset, mintunoksat ja 1 l vettä kattilaan. Kiehauta ja sekoittele niin, että sokeri liukenee.

Pane sitruunamehu isoon, kuumaa kestävään astiaan. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja sekoita joukkoon toinen litra vettä kylmänä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva. Sekoita, peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä käytä liian tiukkaa korkkia tai ilmaa pulloja välillä.

Alkuperäinen ananassima-ohje: yhteistyössä Annin Uunissa ja Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.