Puolukkasorbetti

noin 6 annosta 12 tuntia
Joulun jälkiruoaksi hyvin sopivaa puolukkasorbettia voit halutessasi maustaa jouluisilla mausteilla.
Puolukkasorbetti
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 1 dl laimentamatonta punaista glögiä
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 7–8 dl puolukoita
  • 3 munanvalkuaista
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • n. 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Mittaa glögi, fariinisokeri, glukoosisiirappi ja puolukat kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Jäähdytä seos ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Erottele valkuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto jäähtyneeseen puolukkaseokseen ja tarkista maku. Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan makean sorbetin.

Laita seos kelmulla suojattuna pakastimeen ja vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.

Pyöritä palloiksi ja tarjoa.

Vinkki!
Voit halutessasi maustaa seosta jouluisilla mausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla, piparkakkumausteella tai appelsiinista puristetulla mehulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker