Puolukkamehu viinihapolla

2 vrk
Viinihapon avulla valmistettavaa puolukkamehua ei kuumenneta. Juoma tunnetaan myös nimellä Vaasan Jaakoon puolukkajuoma.
Puolukkamehu viinihapolla
Arvioi: (267kpl)

Ainekset

  • 2,5 kg (n. 4 l) tuoreita puolukoita
  • 2 l vettä
  • 25 g viinihappoa
  • 1/2 kg Dansukker Taloussokeria mehulitralle

Puhdista ja survo puolukat. Liuota viinihappo puoleen litraan vettä, lisää seos ja loput vedestä puolukoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön mehustumaan 1–2 vuorokaudeksi.

Siivilöi puolukoista mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi sekoittamatta. Lisää sokeri. Sekoittele mehua, kunnes sokeri on täysin liuennut. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä viileässä.

Mehu on heti valmista juotavaksi. Laimenna mehu vedellä omaan makuun sopivaksi.

Vinkki!
Marjamäskistä voi keittää hilloa Dansukker Hillosokerilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker