Puolukkaleipä vehnäjauhoista - Dansukker

Puolukkaleipä

1 iso leipä 1 tunti 15 minuuttia
Syksyn pirteitä puolukoita kannattaa sekoittaa myös leipätaikinaan makua antamaan.
Puolukkaleipä
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl kauraleseitä
  • noin 10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää öljy, leipäsiirappi ja puolukat. Vaivaa joukkoon kauraleseet ja vehnäjauhot. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasaiseksi palloksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja litistä leipä. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;