Puolukkakeikauskakku

10 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Vanha tuttu keikauskakku pyöräytetään nyt pirteän punaisista puolukoista. Kermavaahto kruunaa tarjoilun.
Puolukkakeikauskakku
Arvioi: (18kpl)

Ainekset

    Vuokaan

    • 30 g voita tai margariinia
    • ¾ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 200 g pakastepuolukoita

    Kakkutaikina

    • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 3 kananmunaa
    • ½ prk (100 g) kermaviiliä
    • 150 g pehmeää voita tai margariinia

    Pinnalle

    • 1 dl vettä
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Koristeluun

    • mintunlehtiä

    Levitä pehmeä rasva tasapohjaiseen vuokaan (ø 22 cm, laidan korkeus 5 cm), pyyhkäise ohut kerros rasvaa myös sisälaitaan. Ripottele fariinisokeri ja jäiset puolukat vuokaan.

    Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili ja huoneenlämmössä kunnolla pehmennyt rasva kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina puolukoiden päälle ja tasoita pinta.

    Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa.

    Viimeistele jäähtynyt kakku kiilteellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla puolukoiden päälle.

    Koristele kakku tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoa Dansukker Vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker