Puolukkahillo

n. 2 l 50 minuuttia
Pirteää puolukkahilloa syödään perinteisesti kaaliruokien, maksaruokien ja pinaattilettujen lisäkkeenä.
Puolukkahillo
Arvioi: (366kpl)

Ainekset

  • 2 kg (4 litraa) puolukoita, tuore tai pakaste
  • 1 dl vettä
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

1. Perkaa marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.

2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.

Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

Vinkki!
Voit tehdä hilloa myös omenoista ja puolukoista. Käytä silloin 1,5 kg omenoita, 500 g puolukoita ja 2 dl vettä kilon Hillosokeri-pussin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker