Puolukka-omenapiiras

8–10 annosta 1 tunti
Murupiirakka puolukasta ja omenasta tarjotaan vaniljajäätelön ja kolakastikkeen kanssa.
Puolukka-omenapiiras
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

    Täyte

    • 250 g (4 dl) puolukoita
    • 2 kuorittua omenaa ohuina lohkoina
    • 1 dl Dansukker Hillosokeria
    • (1/2 tl kanelia)

    Taikina

    • 200 g leivontamargariinia
    • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 4 kananmunaa
    • 3 ¼ dl speltti- tai sämpyläjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Muruseos pinnalle

    • 50 g margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 dl neljän viljan hiutaleita

    Kolakastike

    • 1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 dl vispi- tai kuohukermaa

    Sekoita täytteen aineet.

    Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos viimeisenä taikinaan. Kaada taikina uuni- tai piirasvuokaan (ø 28 cm, laidan korkeus 4 cm tai 24 x 29 cm), tasoita pinta ja levitä täyte päälle.

    Vatkaa muruseoksen rasva vaaleaksi. Lisää ruokokidesokeri ja hiutaleet lastalla sekoittaen. Ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 35–40 minuuttia.

    Tarjoa lämmin paistos pehmeän vaniljajäätelön ja kolakastikkeen (ks. ohje alla) kanssa.

    Kolakastike
    Mittaa aineet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Jäähdytä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker