Puolukka-omenapiiras

Murupiirakka puolukasta ja omenasta tarjotaan vaniljajäätelön ja kolakastikkeen kanssa.

8–10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Täyte
250 g (4 dl) puolukoita
2 kuorittua omenaa ohuina lohkoina
1 dl Dansukker Hillosokeria
(1/2 tl kanelia)

Taikina
200 g leivontamargariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 ¼ dl speltti- tai sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Muruseos pinnalle
50 g margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl neljän viljan hiutaleita

Kolakastike
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl vispi- tai kuohukermaa

Ohjeet

Sekoita täytteen aineet.

Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos viimeisenä taikinaan. Kaada taikina uuni- tai piirasvuokaan (ø 28 cm, laidan korkeus 4 cm tai 24 x 29 cm), tasoita pinta ja levitä täyte päälle.

Vatkaa muruseoksen rasva vaaleaksi. Lisää ruokokidesokeri ja hiutaleet lastalla sekoittaen. Ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 35–40 minuuttia.

Tarjoa lämmin paistos pehmeän vaniljajäätelön ja kolakastikkeen (ks. ohje alla) kanssa.

Kolakastike
Mittaa aineet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Jäähdytä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.