Punaviiniglögi

Tee itse glögisiirappia ja mausta sillä punaviiniglögi sekä erilaisia ruokia.

PT55M

1 tunti

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl vedellä laimennettua mustaherukkamehua
5 dl punaviiniä
2 dl punaista glögisiirappia
(½ dl Dansukker Isoa kandisokeria tai Dansukker Ruokopalasokeria)
Punainen glögisiirappi
5 dl punaviiniä
5 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl mausteneilikoita
kuivattu inkivääri
1–2 kanelitankoa
1 rkl kardemumman siemeniä
muutama tähtianis

Ohjeet

Valmista siirappi. Kuumenna viini ja sokeri. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi siirappi ja kaada pieniin pulloihin. Käytä juomien, jälkiruokien, leivonnaisten, ruokien tai kastikkeiden maustamiseen.

Ruokiin sopivan punaviinisiirapin voi tehdä jättämällä glögimausteet pois ja lisäämällä joukkoon mustapippuria ja ruokalusikallisen balsamietikkaa.

Kuumenna mehu glögiä varten, lisää siirappi ja lopuksi viini. Jos haluat makean glögin, lisää tarpeen mukaan kandisokeria tai ruokopalasokeria. Alkoholittoman juoman saa, jos korvaa viinin mehulla. Siirapissa viinin alkoholi on haihtunut keitettäessä. Tarjoa laseista rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?