Punaviiniglögi

Tee itse glögisiirappia ja mausta sillä punaviiniglögi sekä erilaisia ruokia.

1 tunti

Arviot (3 kpl)

Ainekset

5 dl vedellä laimennettua mustaherukkamehua
5 dl punaviiniä
2 dl punaista glögisiirappia
(½ dl Dansukker Isoa kandisokeria tai Dansukker Ruokopalasokeria)
Punainen glögisiirappi
5 dl punaviiniä
5 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl mausteneilikoita
kuivattu inkivääri
1–2 kanelitankoa
1 rkl kardemumman siemeniä
muutama tähtianis

Ohjeet

Valmista siirappi. Kuumenna viini ja sokeri. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi siirappi ja kaada pieniin pulloihin. Käytä juomien, jälkiruokien, leivonnaisten, ruokien tai kastikkeiden maustamiseen.

Ruokiin sopivan punaviinisiirapin voi tehdä jättämällä glögimausteet pois ja lisäämällä joukkoon mustapippuria ja ruokalusikallisen balsamietikkaa.

Kuumenna mehu glögiä varten, lisää siirappi ja lopuksi viini. Jos haluat makean glögin, lisää tarpeen mukaan kandisokeria tai ruokopalasokeria. Alkoholittoman juoman saa, jos korvaa viinin mehulla. Siirapissa viinin alkoholi on haihtunut keitettäessä. Tarjoa laseista rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.