Punajuurilaatikko

6–8 annosta 1–2 tuntia
Punajuurilaatikko on ihastuttava loppuvuoden laatikkoruoka, joka maistuu myös joulupöydässä kinkun tai kalkkunan seurana.
Punajuurilaatikko
Arvioi: (99kpl)

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • vettä
  • TAI 800 g valmista punajuurisosetta
  • 1 dl korppujauhoja tai kuskusia
  • 4–5 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½–1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia

Kuori punajuuret kertakäyttökäsineet kädessä ja paloittele. Laita ne kattilaan ja valuta päälle vettä, kunnes peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Sekoita soseeseen korppujauhot tai kuskus ja kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.

Lisää munat, siirappi, suola ja yrttimauste. Tarkista maku.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 40–50 minuuttia.

Vinkki!
Voit oikaista ja käyttää myös kaupan valmista punajuurisosetta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker