Punainen sitrushillo

(noin 5 dl valmista hilloa) 45 minuuttia
Tee kauniin väristä ja pirteän makuista sitrushilloa veriappelsiineista ja verigreipeistä. Inkivääri antaa lisäpotkua hilloon.
Punainen sitrushillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g veriappelsiineja lohkoina
  • (= noin 500 g kuorellisia veriappelsiineja, Huom! sitrusten kuorien paksuudessa on eroja)
  • 250 g verigreippejä lohkoina
  • (= noin 500 g kuorellisia verigreippejä)
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria

Leikkaa sitrushedelmistä molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruslohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois.

Mittaa sitruslohkot ja raastettu inkivääri kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillosokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker