Punaherukka-vadelmamehu

n. 1,5 l mehutiivistettä 50 minuuttia
Punaherukoista valmistat pirteän mehun mehumaijalla. Happamien punaisten viinimarjojen makupariksi sopivat vadelmat tai mansikat.
Punaherukka-vadelmamehu
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

  • 1 kg punaherukoita
  • 500 g vadelmia
  • 400–500 g Dansukker Taloussokeria

Laita mehustimen alimmaiseen kattilaan reilusti vettä ja huolehdi, että vesi ei haihdu kokonaan valmistuksen aikana. Laita päälle keskimmäinen kattila ja lukitse valutusletku. Nosta päälle reikäpohjainen kattila ja lisää marjat tasaisesti. Ripottele joukkoon sokeri. Laita kansi kiinni ja levy päälle.

Kun mehu alkaa valua letkusta, valuta se varoen kattilaan tai muuhun astiaan. Valuta mehuerän ensimmäinen osa takaisin kattilaan marjojen päälle, jotta marjoista irtoaa tasaisesti kaikki maku. Valuta mehua, kunnes kaikki mehu on irronnut marjoista.

Pullota mehu puhtaisiin ja kuumennettuihin pulloihin. Säilytä mehu jääkaapissa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker