Pullataikina

Tee hyvä pullataikina ja leivo siitä pitkoja, pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja.

2 tuntia

Arviot (2082 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita
Voiteluun

kananmuna, maitoa tai sokerivettä
Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja (täytteeksi Dansukker Kanelisokeria). Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria.

Paistolämpötilat ja -ajat:
Pitkot 200º:ssa 20–25 min, pikkupullat ja korvapuustit 225º:ssa 10–15 min.

Vinkki!

Voisilmäpullat: Paina sormella kohonneiden pullien pohjaan asti syvennykset ja pane
noin 1/2 tl voita kuhunkin syvennykseen. Päälle voi haluttaessa ripotella Dansukker Talous- ja Vaniljasokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.