Pullataikina

Tee hyvä pullataikina ja leivo siitä pitkoja, pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja.

2 tuntia

Arviot (2089 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita
Voiteluun

kananmuna, maitoa tai sokerivettä
Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja (täytteeksi Dansukker Kanelisokeria). Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria.

Paistolämpötilat ja -ajat:
Pitkot 200º:ssa 20–25 min, pikkupullat ja korvapuustit 225º:ssa 10–15 min.

Vinkki!

Voisilmäpullat: Paina sormella kohonneiden pullien pohjaan asti syvennykset ja pane
noin 1/2 tl voita kuhunkin syvennykseen. Päälle voi haluttaessa ripotella Dansukker Talous- ja Vaniljasokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.