Pullataikina

Tee hyvä pullataikina ja leivo siitä pitkoja, pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja.

PT1H

2 tuntia

Arviot (2110 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita
Voiteluun

kananmuna, maitoa tai sokerivettä
Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja (täytteeksi Dansukker Kanelisokeria). Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria.

Paistolämpötilat ja -ajat:
Pitkot 200º:ssa 20–25 min, pikkupullat ja korvapuustit 225º:ssa 10–15 min.

Vinkki!

Voisilmäpullat: Paina sormella kohonneiden pullien pohjaan asti syvennykset ja pane
noin 1/2 tl voita kuhunkin syvennykseen. Päälle voi haluttaessa ripotella Dansukker Talous- ja Vaniljasokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?