Pullakranssi

Juhlapulla fariini-kanelitäytteellä leivotaan kauniin kranssin muotoon.

noin 20 palaa

2 tuntia

Arviot (45 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1 muna
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Luomuruokosokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa (11 g)
7–8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g leivontamargariinia
Täyte

½ dl juoksevaa margariinia
½–1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
Voiteluun

muna
Koristeluun

Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen
muotoiseksi levyksi (60 cm x 35 cm). Levitä päälle margariini, fariinisokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.

3. Leikkaa rullasta 1 ½ cm viipaleita. Ota kaksi viipaletta ja asettele ne vierekkäin ja samalla lomittain. Ota seuraavat kaksi viipaletta ja asettele ne samalla tavalla edellisten taakse. Jatka näin, kunnes viipaleet muodostavat lopuksi ympyrän. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni päälle 200 asteeseen.

4. Voitele kranssi. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 20 min.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.