Pulladonitsit

Pulladonitsit valmistuvat käryttömästi ilman uppopaistoa ja donitsipellin sijaan uunipellillä.

14–16 kpl

1½ tuntia

Arviot (89 kpl)

Ainekset

2 dl maitoa
15 g tuorehiivaa (n. ⅓ pkt)
1 kananmuna
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

Dansukker Tomusokeria

elintarvikeväriä
sitruunamehua / vettä

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Vatkaa joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee kimmoisaa ja se irtoaa käsistä.

Kohota taikinaa lämpimässä leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja tee pullan keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai sormella painaen. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.

Nosta pullarinkelit uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä n. 20 minuuttia. Voitele pullarinkelit kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat hyvin.

Valmista tomusokerista, väristä ja vedestä/sitruunamehusta haluamasi väristä sokerivesikuorrutusta kaavalla 2 dl tomusokeria + 1 rkl vettä. Kuorruta ja koristele pulladonitsit.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.