Possun noisetit ja kantarellimuhennos

Pienet possupihvit ja sienimuhennos on herkullista liharuokaa, joka valmistuu nopeasti.

4 annosta

PT40M

40 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

nokare voita paistamiseen
n. 700 g porsaan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria myllystä

Kantarellimuhennos

2 rkl voita
1 sipuli silputtuna
2 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
6 dl kantarelleja
n. 3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Poista kalvo ja leikkaa liha noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paina nyrkillä siivuja hieman ohuemmiksi. Paista kuumassa pannussa voissa molemmin puolin. Mausta kypsä liha suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kantarellimuhennos samaan aikaan toisella pannulla. Kuumenna voi ja kuullota sipulisilppu pannulla yhdessä sokerin kanssa. Lisää paloitellut kantarellit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki pannulla. Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta valmis muhennos suolalla.

Tarjoa noisetit kantarellimuhennoksen kanssa. Tarjoa seuraksi esimerkiksi höyrytettyjä vihreitä papuja tai muita vihanneksia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?