Porkkanakakkuhillo

Iki-ihana porkkanakakku hurmaa nyt hillon muodossa! Sopivan mausteinen porkkanakakkuhillo maistuu erityisesti jogurtin ja granolan kanssa. Se sopii myös puuroon tai leivän päälle.

n. 0,75 l

PT40M

30–60 min

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg porkkanoita
4 dl vettä
5 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl rouhittua kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa

Ohjeet

Kuori ja leikkaa porkkanat 1–2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja keitä porkkanoita kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.

Soseuta porkkanat keitinliemineen sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon hillosokeri ja mausteet.

Kuumenna vielä kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Tarjoa esimerkiksi kreikkalaisen jogurtin, granolan ja pensasmustikoiden kanssa.

Vinkki!
Voit käyttää hillon maustamiseen myös 2 tl piparkakkumaustetta. Se korvaa tällöin kanelin, kardemumman, inkiväärin ja neilikan.

 

Resepti: Yhteistyössä K-ruoka.fi ja Dansukker.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.