Porkkana-mansikkakakku

12 palaa
Porkkana-mansikkakakku
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

200 g porkkanoita
200 g manteleita tai mantelijauhetta
1 luomusitruuna
4 kananmunaa
1 maustemitallinen suolaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2-3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl vastapuristettua sitruunamehua
Koristeluun
mansikoita
Vuoan voiteluun

rasvaaa

Kuori ja raasta porkkanat. Jauha mantelit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja jauhot keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää porkkana- ja sitruunankuoriraasteet. Sekoita valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele mansikoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker