Porkkana-mansikkakakku

12 palaa 1½ tuntia
Porkkanakakku on vielä astetta herkullisempaa tuoreiden mansikoiden kera.
Porkkana-mansikkakakku
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 200 g porkkanoita
  • 200 g manteleita tai mantelijauhetta
  • 1 luomusitruuna
  • 4 kananmunaa
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl vastapuristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • mansikoita

Vuoan voiteluun

  • rasvaaa

Kuori ja raasta porkkanat. Jauha mantelit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja jauhot keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää porkkana- ja sitruunankuoriraasteet. Sekoita valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele mansikoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker