Porkkana-mansikkakakku

Porkkanakakku on vielä astetta herkullisempaa tuoreiden mansikoiden kera. Porkkana-mansikkakakussa on mantelinen pohja ja tuorejuustokuorrute.

12 palaa

PT1H30M
PT0M
Täytekakut

1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g porkkanoita
200 g manteleita tai mantelijauhetta
1 luomusitruuna
4 kananmunaa
1 maustemitallinen suolaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl vastapuristettua sitruunamehua
Koristeluun
mansikoita
Vuoan voiteluun
rasvaaa

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat. Jauha mantelit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja jauhot keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää porkkana- ja sitruunankuoriraasteet. Sekoita valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele mansikoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?