Ainekset
200 g porkkanoita
200 g manteleita tai mantelijauhetta
1 luomusitruuna
4 kananmunaa
1 maustemitallinen suolaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl vastapuristettua sitruunamehua
Koristeluun
mansikoita
Vuoan voiteluun
rasvaaa
Ohjeet
Kuori ja raasta porkkanat. Jauha mantelit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja jauhot keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää porkkana- ja sitruunankuoriraasteet. Sekoita valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele mansikoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?