Pistaasitäytteinen joulupulla

Muheva pistaasitäytteinen joulupulla maistuu kaikenikäisille. Muotoile juhlapullasta kranssi tai veikeä joulukoriste.

12 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte
70 g pistaasipähkinöitä ilman kuorta
75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste
(vihreää elintarvikeväriä)

Voiteluun ja pinnalle
½ kananmunaa
2 rkl Dansukker Rapeaa Raesokeria

Viimeistelyyn
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

1. Murotaikina: Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja lisää puolet siitä rasva-sokerivaahtoon. (Käytä loppu kananmunasta pullan voiteluun.) Lisää vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaneli on sekoitettu. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

2. Pullataikina: Lämmitä maito 42 asteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää 2/3 jauhoista nesteeseen ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

3. Täyte: Hienonna pistaasipähkinät veitsellä tai teholeikkurilla. Sekoita voi ja sokerit, lisää pistaasirouhe, sitruunankuoriraaste ja vihreää elintarvikeväriä halutessasi.

4. Kumoa pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli taikina 50 x 35 cm hiukan kolmion malliseksi levyksi. Levitä täyte ja rullaa leveämmästä päästä alkaen. Siirrä rulla leivinpaperoidulle pellille ja mutkittele se haluamaasi muotoon. Peitä ja kohota.

5. Kauli murotaikina 5 mm vahvuiseksi levyksi ja painele muotilla tähtiä.

6. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja leikkaa pintaan saksilla pikkuviiltoja, ripottele raesokeria pinnalle. Koristele murotaikinatähdillä.

7. Paista uunissa 190 asteessa 18–20 minuuttia.

8. Viimeistele haaleaksi jäähtynyt joulupulla tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitetulla kuorrutuksella.

Vinkki!
Muotoile pyöreäksi kranssiksi tai veikeästi joulukoristeen tai -kuusen muotoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.