Ainekset
Murotaikina
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Pullataikina
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
70 g pistaasipähkinöitä ilman kuorta
75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste
(vihreää elintarvikeväriä)
Voiteluun ja pinnalle
½ kananmunaa
2 rkl Dansukker Rapeaa Raesokeria
Viimeistelyyn
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
Ohjeet
1. Murotaikina: Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja lisää puolet siitä rasva-sokerivaahtoon. (Käytä loppu kananmunasta pullan voiteluun.) Lisää vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaneli on sekoitettu. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
2. Pullataikina: Lämmitä maito 42 asteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää 2/3 jauhoista nesteeseen ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
3. Täyte: Hienonna pistaasipähkinät veitsellä tai teholeikkurilla. Sekoita voi ja sokerit, lisää pistaasirouhe, sitruunankuoriraaste ja vihreää elintarvikeväriä halutessasi.
4. Kumoa pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli taikina 50 x 35 cm hiukan kolmion malliseksi levyksi. Levitä täyte ja rullaa leveämmästä päästä alkaen. Siirrä rulla leivinpaperoidulle pellille ja mutkittele se haluamaasi muotoon. Peitä ja kohota.
5. Kauli murotaikina 5 mm vahvuiseksi levyksi ja painele muotilla tähtiä.
6. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja leikkaa pintaan saksilla pikkuviiltoja, ripottele raesokeria pinnalle. Koristele murotaikinatähdillä.
7. Paista uunissa 190 asteessa 18–20 minuuttia.
8. Viimeistele haaleaksi jäähtynyt joulupulla tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitetulla kuorrutuksella.
Vinkki!
Muotoile pyöreäksi kranssiksi tai veikeästi joulukoristeen tai -kuusen muotoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?