Pistaasi-ruususemifreddo

Pistaasi-ruususemifreddo hurmaa keväisenä juhlatarjottavana, jonka voi valmistaa pakastimeen etukäteen. Italialainen jäädytetty jälkiruokaherkku maustetaan ruusuvedellä ja pistaasipähkinöillä.

10–12 annosta

30 min + 4–5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
4 dl vispikermaa
250 g mascarponetuorejuustoa
2 rkl ruusuvettä (tai appelsiinimehua)
1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina

Koristeluun
3 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2. Vaahdota myös keltuaiset ja lisää loppuvaiheessa glukoosisiirappi joukkoon.

3. Mittaa kerma ja mascarpone samaan kulhoon ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

4. Yhdistä kaikki vaahdot ja mausta seos ruusuvedellä. Kääntele lopuksi joukkoon pistaasirouhe.

5. Kaada seos leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (esim. 1,5–2 l vetoinen leipävuoka) ja tasoita pinta.

6. Pakasta vähintään 4–5 tuntia tai yön yli.

7. Ota semifreddo jääkaapista huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa semifreddo tarjoiluvadille ja koristele pistaasipähkinöillä ja syötävillä kukilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.