Ainekset
5 dl vettä tai maitoa
3 tähtianista
50 g hiivaa
½–1 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
5 dl sämpyläjauhoja
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
Pinnalle
500 g piparkakkutaikinaa
Ohjeet
1. Mittaa neste ja tähtianikset kattilaan, kiehauta tai kuumenna mikrossa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista tähtianikset liemestä. Lisää joukkoon muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
2. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota noin 15 minuuttia.
3. Kauli piparkakkutaikina levyksi ja ota muotilla sydänpipareita. Sivele sämpylöiden pinta vedellä ja aseta piparkakku sämpylän päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?