Piparkakkusämpylät

Jouluna leivotaan maistuvan mausteisia sämpylöitä, joiden pinnalle kaulitaan sydänpiparit.

noin 24 kpl

1½ tuntia

Arviot (38 kpl)

Ainekset

5 dl vettä tai maitoa
3 tähtianista
50 g hiivaa
½–1 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
5 dl sämpyläjauhoja
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa

Pinnalle

500 g piparkakkutaikinaa

Ohjeet

1. Mittaa neste ja tähtianikset kattilaan, kiehauta tai kuumenna mikrossa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista tähtianikset liemestä. Lisää joukkoon muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

2. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota noin 15 minuuttia.

3. Kauli piparkakkutaikina levyksi ja ota muotilla sydänpipareita. Sivele sämpylöiden pinta vedellä ja aseta piparkakku sämpylän päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.