Piparkakkujäädyke

Jouluun sopiva piparkakun makuinen jäädyke tarjoillaan karpalosiirapin ja lumikarpaloiden kera.

10 annosta

12 tuntia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
½ dl Dansukker Kanelisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
4 munankeltuaista
4 dl kuohukermaa

Karpalosiirappi

3 dl karpalo- tai puolukkamehua
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, kanelisokeri ja mauste kattilaan. Kiehauta.

2. Vaahdota keltuaiset. Lisää siirappiseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten keltuaisvaahtoon.

3. Vaahdota kerma ja sekoita varovaisesti sekoitellen siirappiseokseen. Kaada massa vedellä huuhtaistuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta kannella tai foliolla peitettynä. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja korista sokeroiduilla karpaloilla ja tarjoa karpalosiirapin kanssa.

4. Kaada karpalomehu ja sokeri laakeaan kasariin ja keitä hiljalleen kunnes sokeri sulaa ja seos on siirappimaista.

Vinkki!
Tarjoa jäädykkeen kanssa karpalomakeisia.

Kaada karpalot hieman vatkattuun munanvalkuaiseen. Nosta siivilään valumaan ja kaada leivinpellille, jolle on leivinpaperin päälle seulottu tomusokeria. Seulo päälle lisää tomusokeria ja pyörittele karpaloita sokerissa, kunnes ne ovat saaneet reilun kuorrutuksen. Anna kuivua ja tarjoa makeisina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.