Ainekset
25 g tuorehiivaa
2 1/2 dl huoneenlämpöistä maitoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
85 g huoneenlämpöistä voita
3 rkl piparkakkumaustetta
noin 10 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Uppopaistamiseen
1 1/2 l rypsiöljyä
Kuorrutus
6–8 dl Dansukker Tomusokeria
noin 6–8 rkl klementiineistä puristettua mehua tai vettä
Koristeluun
jouluströsseliä
Ohjeet
1. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää maito. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
2. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat, voi, piparkakkumauste ja puolet jauhoista. Alusta taikina kiiltäväksi ja kimmoisaksi. Lisää suola ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunasta. Taikina saa olla hiukan tahmeaa.
3. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Kauli se 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Painele levystä juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan n. 7–8 cm:n ympyröitä. Paina keskelle ympyrää vielä n. 2 cm:n reikä pienemmällä työvälineellä.
4. Sipaise leivinpaperin pintaan hieman ruokaöljyä. Aseta donitsit paperin päälle ja peitä leivinliinalla. Anna kohota 2–3 tuntia.
5. Kuumenna öljy 175-asteiseksi. Paista donitseja noin minuutti molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
6. Sekoita tomusokerin joukkoon klementiinimehua vähän kerrallaan, jotta saat kuorrutteesta tasaisen ja sopivan paksuisen.
7. Kasta donitsit kuorrutteeseen, valuta ja ripottele päälle strösseliä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!