Ainekset
Kinuskikastike
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
30 g voita
2 dl kuohukermaa
50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia tai polkagris-piparminttumakeisia
Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
150 g piparkakkuja
Koristeluun
50 g puolukoita
Ohjeet
1. Sekoita kinuskikastikkeen sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua noin kaksi minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksunee hieman. Kaada kerma vähitellen varovasti joukkoon ja lisää makeisrouhe. Keitä seosta vielä 3–4 minuuttia. Jätä jäähtymään.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
3. Hienonna piparkakut ja levitä ohut kerros kelmulla vuoratun leipävuoan pohjalle. Kaada päälle puolet jäädykeseoksesta. Valuta joukkoon kinuskikastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset (säästä pinnalle kerros piparimurua).
4. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele puolukoilla.
Vinkki!
Herkullinen kinuskikastike maistuu myös sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?