Piparinen piimäkakku

Appelsiinin ja piparkakun makuinen piimäkakku kuorrutetaan vaniljatuorejuustolla.

1½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

3 dl piimää
100 g margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
100 g appelsiininkuoripaloja
1 dl piparkakkumuruja
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
Kuorrute
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g Dansukker Tomusokeria
(1 tl maitoa)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta

Ohjeet

Sekoita keskenään taikinan ainekset, ei tarvitse vatkata. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, kahden litran vetoiseen leipä- tai kahvikakkuvuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele piparkakkumuruilla tai koristerakeilla.

Kakku säilyy mehevänä noin viikon ja kestää myös pakastamista.

Vinkki!
Jaa taikina kahteen pienempään vuokaan ja anna toinen lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.