Pikantti päärynäsalaatti

Vaikkapa jouluun sopiva salaatti päärynöistä, sinihomejuustosta ja saksanpähkinöistä tai pinjansiemenistä punaviinikastikkeen kera.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 päärynää
4 dl vettä
1 kanelitanko
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 sitruunan mehu
erilaisia lehtisalaatteja
150 g sinihomejuustoa
saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
Kastike
2 dl punaviiniä
1 dl Dansukker Ruokokide- tai Fariinisokeria
rouhittua mustapippuria
1 rkl punaviinietikkaa

Ohjeet

Kuori päärynät ja poista siemenkota. Kiehauta vesi, kanelitanko, sokeri ja sitruunamehu. Keitä päärynän puolikkaita liemessä kunnes ne ovat läpikuultavia. Nosta jäähtymään.

Keitä kastikeainekset siirapiksi.

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä salaatti vadille. Asettele päärynälohkot ja pähkinät salaatin joukkoon ja ripota päälle murusteltu juusto. Lusikoi pinnalle kastiketta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?