Pikachurrot sitruunavaahdolla

6 annosta 1 tunti
Espanjalaisten churrojen pikaversio tehdään helposti ja nopeasti paahtoleivästä uunissa. Tarjoiltaessa ne dipataan herkulliseen sitruunavaahtoon.
Pikachurrot sitruunavaahdolla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Sitruunavaahto

    • 3 dl ranskankermaa
    • 2 dl rahkaa
    • 4 1/2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • puolikkaan luomusitruunan mehu

    Pikachurrot

    • 5 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
    • 100 g sulatettua voita
    • 1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 tl kanelia

    Lisäksi

    • vadelma- tai muuta marjahilloa

    Koristeluun

    • puolikkaan luomusitruunan kuori

    Kuumenna uuni 175 °C:een.

    Vatkaa sitruunavaahdon ainekset keskenään ja pane jääkaappiin.

    Kauli leipäviipaleita ohuemmiksi ja leikkaa reunat pois. Voitele molemmat puolet voisulalla ja leikkaa neljään osaan. Paista uunissa noin 15–20 minuuttia.

    Sekoita sillä aikaa sokeri ja kaneli kulhossa. Ota churrot uunista ja kierittele seoksessa. Anna jäähtyä.

    Annostele hilloa kuuteen kulhoon. Lusikoi päälle sitruunavaahto ja vielä nokare hilloa. Koristele sitruunankuoriraasteella ja tarjoa churrojen dippikastikkeena.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker