Piimäkakku (gluteeniton)

Leivo perinteinen, mausteinen piimäkakku gluteenittomana arkeen tai juhlaan.

15 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (222 kpl)

Ainekset

3 munaa
3 dl piimää
3 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Fariinisokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
2 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraastetta
2 tl ruokasoodaa
100 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan
voita
kookoshiutaleita

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kulhossa ja laita taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 2 litraa.

Paista 150–175-asteisessa uunissa 50–60  minuuttia.

Jäähdytä hetki ja kumoa.

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?