Pihlajanmarjahyytelö

Syksyinen pihlajanmarjahyytelö maistuu sorsapaistin tai muiden riistaruokien piristeenä.

noin 1 l

45 minuuttia

Arviot (794 kpl)

Ainekset

2 l (1 kg) pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukker Hillosokeria
(2 rkl konjakkia)
(1 tl roseepippurirouhetta)

Ohjeet

Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja poista samalla huonokuntoiset. Huuhtele marjat huolellisesti lävikössä.

Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min.

Siivilöi mehu talteen kattilaan. Älä painele marjoja siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Tipauta seosta kylmälle lautaselle, pane lautanen jääkaappiin minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä roseepippurilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Tölkitä hyytelö.

Pihlajanmarjahyytelö maistuu sorsapaistin tai muiden riistaruokien piristeenä.

Maustamisvinkkejä!
Jos haluat tehostaa hyytelön väriä, lisää siihen hieman sahramia. Voit vaihtaa roseepippurin murskattuihin katajanmarjoihin tai kuivattuihin siankärsämönlehtiin.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?