Pienet päärynäkakut ja rommi-rusinajäätelöä

Tee itse herkullista rommi-rusinajäätelöä. Leivo seuraksi mehevän mantelisia päärynäkakkusia ja kruunaa tarjoilu rommi-siirappikastikkeella.

8–10 annosta

12 tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

Rommi-rusinajäätelö
4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl rommia
1 dl rusinoita
1 dl saksanpähkinärouhetta

Rommi-siirappikastike
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
½ dl rommia

Pienet päärynäkakut
150 g mantelimassaa
75 g voita tai margariinia
1 muna
¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl leivinjauhetta)
1 pieni prk säilykepäärynöitä valutettuna 

Ohjeet

Valmista jäätelö. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma, maito ja glukoosisiirappi kattilassa ja lisää muna-sokerivaahto joukkoon. Siivilöi seos. Lisää rommi, rusinat ja pähkinärouhe. Jäähdytä ja laita pakastimeen yön yli ja vaahdota muutaman kerran pakastuksen aikana tai laita jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

Leivo seuraksi mehevät päärynäkakut. Vatkaa mantelimassa ja rasva keskenään. Lisää muna hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Paloittele valutetut päärynät pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Jaa seos leivosvuokiin, Amerikan muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kiehauta seuraksi vaaleaa luomusiirappia ja mausta rommilla. Tarjoa rommi-rusinajäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.