Pienet päärynäkakut ja rommi-rusinajäätelöä

Tee itse herkullista rommi-rusinajäätelöä. Leivo seuraksi mehevän mantelisia päärynäkakkusia ja kruunaa tarjoilu rommi-siirappikastikkeella.

8–10 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (23 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Rommi-rusinajäätelö
4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl rommia
1 dl rusinoita
1 dl saksanpähkinärouhetta

Rommi-siirappikastike
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
½ dl rommia

Pienet päärynäkakut
150 g mantelimassaa
75 g voita tai margariinia
1 muna
¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl leivinjauhetta)
1 pieni prk säilykepäärynöitä valutettuna 

Ohjeet

Valmista jäätelö. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma, maito ja glukoosisiirappi kattilassa ja lisää muna-sokerivaahto joukkoon. Siivilöi seos. Lisää rommi, rusinat ja pähkinärouhe. Jäähdytä ja laita pakastimeen yön yli ja vaahdota muutaman kerran pakastuksen aikana tai laita jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

Leivo seuraksi mehevät päärynäkakut. Vatkaa mantelimassa ja rasva keskenään. Lisää muna hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Paloittele valutetut päärynät pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Jaa seos leivosvuokiin, Amerikan muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kiehauta seuraksi vaaleaa luomusiirappia ja mausta rommilla. Tarjoa rommi-rusinajäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?