Pienet omenapiiraat

8 annosta 45 minuuttia
Suloiset piiraat sopivat erityisesti jälkiruokatarjoiluun. Voit valmistaa omenapiirakan myös yhteen halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuokaan.
Pienet omenapiiraat
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 200 g voita tai margariinia
    • 3 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

    Täyte

    • 400 g omenoita
    • 250 g pähkinäsekoitusta

    Kuorrute

    • 3 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • ¾ dl Dansukker Luomuruokosokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 40 g sulatettua voita tai margariinia
    • 2 kananmunaa

    Nypi jauhot ja rasva keskenään. Lisää siirappi ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina pieniin piirasvuokiin. Voit halutessasi vuorata vuoat leivinpaperilla.

    Kuori omenat, leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja laita vuokiin. Ripottele pinnalle pähkinät.

    Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Kaada seos vuokiin ja kypsennä piiraita 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker