Pienet omenapiiraat

Suloiset pienet omenapiiraat sopivat erityisesti jälkiruoaksi. Voit valmistaa omenapiirakan myös yhteen halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuokaan.

8 annosta

PT45M
PT0M
Piirakat

45 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
5 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Täyte
400 g omenoita
250 g pähkinäsekoitusta
Kuorrute
3 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
¾ dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
40 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa

Ohjeet

Nypi jauhot ja rasva keskenään. Lisää siirappi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina pieniin piirasvuokiin. Voit halutessasi vuorata vuoat leivinpaperilla.

Kuori omenat, leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja laita vuokiin. Ripottele pinnalle pähkinät.

Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Kaada seos vuokiin ja kypsennä piiraita 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?